طالبان: پشتیبان مردم و مقاومت فلسطین هستیم برگزاری نشست هم‌اندیشی دومین نمایشگاه حس همسایگی | پیوند هنر و صنعت برای تشویق سرمایه گذاران افغانستانی مسیر ریلی هرات -خواف آماده جابه‌جایی مسافر است وقوع انفجار در هرات افغانستان (۱۶ دی ۱۴۰۳) طالبان: اشتغال زنان در سازمان‌های غیر دولتی ممنوع است اولین قطار ترانزیتی چین به افغانستان از خاک ایران عبور کرد قلب کشور دوست در مشهد طالبان راه یک رودخانه دیگر را هم سد کرد (۹ دی ۱۴۰۳) وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است
سرخط خبرها

سینمای هم‌زبانی | گفت‌وگو با کارگردان افغانستانی فیلم کوتاه «آشیانه»

  • کد خبر: ۲۱۰۶۵۱
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۱
سینمای هم‌زبانی | گفت‌وگو با کارگردان افغانستانی فیلم کوتاه «آشیانه»
سیدعلی هاشمی، کارگردان جوان مهاجر افغانستانی از پایان فیلم‌برداری اولین فیلم کوتاه خود با نام آشیانه خبرداد.

به گزارش شهرآرانیوز، سینماگران جوان افغانستانی در سال‌های اخیر در بخش‌های مختلف سینمای ایران خوش درخشیده‌اند. این هنرمندان که اغلب متولد ایران هستند و در ایران رشد کرده‌اند، تجربه فیلم‌سازی و بازیگری را از هنرمندان ایرانی آموخته‌اند و حالا در قامت کارگردان، فیلمنامه‌نویس، بازیگر و دیگر عوامل ساخت فیلم در سینمای ایران فعالیت دارند. چهره‌هایی که نامشان برای مخاطب ایرانی غریبه نیست و بازی‌ها و آثار خوب آن‌ها در حافظه سینمای ایران ماندگار شده است.

سید علی هاشمی یکی از این هنرمندان جوان افغانستانی است که سال ۱۳۷۶ در مشهد به دنیا آمد. علاقه به سینما پای او را به تهران کشاند و در سه سال گذشته این فرصت را داشت تا در کنار هنرمندان صاحب‌نام سینمای ایران این هنر را بیاموزد.

او حالا به تازگی ساخت اولین تجربه خود در فیلم کوتاه را با همت سینماگران ایرانی در تهران آغاز کرده، فیلم کوتاه او که «آشیانه» نام دارد به زندگی مهاجران افغانستانی در ایران پرداخته است.

سینمای همزبانی | گفتگو با کارگردان افغانستانی فیلم کوتاه «آشیانه»

سینمای ایران خانه امن من است

سید علی هاشمی در پاسخ به این سوال که چه دلیلی باعث شد تا برای ساخت این فیلم اقدام کند، گفت: همیشه لایه‌های عمیق‌تری از مهاجرت برای من مسئله بوده و من دوست داشتم این تجربه و برداشت شخصی را در قالب فیلم با دیگران شریک کنم.

کارگردان فیلم کوتاه آشیانه تاکید کرد: تجربه زیستی من در ایران به عنوان یک مهاجر افغانستانی کمک زیادی به من برای ساخت این فیلم کوتاه کرد. اینکه ترس‌ها در زندگی مهاجران افغانستانی به سادگی ایجاد می‌شوند، اما تاثیر زیادی بر زندگی آن‌ها به خصوص کودکان می‌گذارد.

هاشمی با بیان اینکه ما در یک روز برفی در تهران فیلمبرداری را آغاز کردیم و چهار روز به طول انجامید، تاکید کرد: در این سال‌ها که فرصت داشته‌ام تا با هنرمندان درجه یک سینمای ایران کار کنم، چیزی جز محبت و نوع دوستی از آن‌ها ندیده‌ام. دوستان ایرانی من بدون هیچ چشمداشتی در مراحل مختلف تولید همراهم بودند، افرادی که حالا اعضای خانواده من هستند و سینمای ایران خانه من است.

او در ادامه با اشاره به حمایت مالی تهیه‌کننده این اثر خاطرنشان کرد: من به عنوان کسی که اولین تجربه فیلمسازی خود را پشت سر می‌گذارم، نیازمند حمایت هستم. این موضوع برای همه فیلم اولی‌ها وجود دارد و اگر حمایت تهیه‌کننده از من نبود این اتفاق نمی‌افتاد.

این هنرمند جوان تاکید کرد: در گروه تولید این فیلم به جز من و یکی از بازیگران، دیگر عوامل از دوستان ایرانی من هستند. این یعنی ما و ایرانی‌ها همان‌طور که سال‌ها در کنارهم زندگی کرده‌ایم، مثل اعضای یک خانواده برای موفقیت هم از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->